Pácolt lazac

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető drága
Pácolt lazac
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 csokor kapor
150 dkg lepikkelyezett lazac
1 evőkanál egész fehér bors
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál
A mártáshoz:
2 evőkanál finomra vágott kapor
1 evőkanál mustár
2 teáskanál
½ evőkanál ecet
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál olaj

Elkészítés:

1. A konyhakész lazacot (tehát a megtisztított lazactörzset) hosszanti irányban félbevágjuk, és a gerincét eltávolítjuk. A félbevágott lazacokat leöblítjük, szárazra törölgetjük. A filé egyik felét a bőrével lefelé tálra tesszük, és megszórjuk a leöblített és finomra vágott kaporral.

2. A sót, a cukrot és a borsot összekeverjük és rákenjük.

3. A lazac másik felét a bőrével felfelé ráhelyezzük. Alufóliával letakarjuk, ráteszünk egy tányért és pár konzervdobozt nehezéknek. A hűtőszekrénybe helyezzük, és 3-4 napig ott pácoljuk, közben a halat naponta többször is megforgatjuk, és megöntözzük a képződő lével.

4. A mártáshoz az enyhén felvert tojássárgáját az összes hozzávalóval összekeverjük.

5. A lazacot kivesszük a pácból, a kaprot és a fűszereket lekaparjuk róla, és a halat szárazra töröljük. Átlósan vékony szeletekre szeljük, és a mártással tálaljuk. Pirítóst és salátát adunk hozzá.

Friss és gyümölcsös, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Pácolt lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3310 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Pácolt lazac
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook