Édes-savanyú zöldségek tofuval

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú zöldségek tofuval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg konzerv bambuszrügy
8 szál zöldhagyma
5 dkg zsenge, héjas cukorborsó
1 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál méz
2 evőkanál rizsborecet
2 evőkanál sherry
másfél dl zöldségerőleves
1 evőkanál kukoricaliszt
1 szál sárgarépa

Elkészítés:

1. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön.

2. Beledobjuk a reszelt gyömbért és a vékonyan felszeletelt fokhagymát. 30 másodpercig pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, a julienne-re (vékony hasábokra) vágott sárgarépát, a héjas cukorborsót és a hosszában félbevágott bébikukoricát. 5 percig kevergetve pirítjuk (1. kép).

4. Hozzáadjuk a félbevágott zöldhagymát, a lecsöpögtetett bambuszrügyet és a tofut (lehet pácolt is) (2. kép). További 2 percig kevergetve pirítjuk.

5. Felöntjük a sherryvel és a rizsborecettel, majd a zöldségerő-levessel (3. kép). Belekeverjük a szójaszószt, a kukoricalisztet és a mézet. Felforraljuk, majd a hőmérsékletet csökkentjük és 2 percig főzzük. Csészékben tálaljuk.

Édes-savanyú zöldségek tofuval Édes-savanyú zöldségek tofuval Édes-savanyú zöldségek tofuval
Bármilyen zöldségből készíthető, de ügyeljünk arra, hogy meglegyen a színek kontrasztja.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Édes-savanyú zöldségek tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 786 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
Édes-savanyú zöldségek tofuval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha
Vegetáriánus konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Ez a fantáziadús szakácskönyv 120 kitűnő, hús nélküli receptet tartalmaz, melyek bizonyítják, milyen változatos, egészséges és ízes is tud lenni a vegetáriánus étkezés. A recepteket könnyű elkészíteni, a főzés fázisai... bővebben...
szótár