Sajtfelfújt

Elkészítési idő: 65 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtfelfújt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt ementáli sajt
2 evőkanál finomra vágott, friss petrezselyemzöld
2 db szétválasztott tojás
12 dkg olvasztott vaj
másfél dl langyos tej
15 dkg friss zsemlemorzsa
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint zöldsaláta

Elkészítés:

1. Kivajazunk egy kb. 1 liter űrtartalmú tűzálló tálat.

2. A zsemlemorzsát és a sajtot tálban összekeverjük (1. kép).

3. A tejet belevegyítjük a sajtkeverékbe. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját és a petrezselymet. Sóval, borssal fűszerezzük és jól elkeverjük.

4. A tojásfehérjéket felverjük (2. kép) és a sajtkeverékhez adjuk (3. kép).

5. A kész masszát az előkészített sütőformába öntjük.

6. A felfújtat 190 °C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük, míg aranybarna lesz és kissé felemelkedik. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy jól átsült-e.

7. A kész felfújtat még melegen, zöld salátával tálaljuk.

Sajtfelfújt Sajtfelfújt Sajtfelfújt
Bármilyen intenzív ízű sajtot használhatunk.
Kissé egészségesebb lesz a felfújt, ha az elkészítés során friss, teljes kiőrlésű zsemlemorzsát használunk.
Sajtfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2705 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Sajtfelfújt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
twitter