Spagetti friss paradicsommal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kezdőknek átlagos ár
Spagetti friss paradicsommal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg spagetti
75 dkg érett paradicsom
1 és ¼ dl extraszűz olívaolaj
20 levél friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 db citrom leve
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A spagettit nagy fazék sós, forró vízben főzzük a csomagoláson feltüntetett ideig. Amíg fő, hámozzuk meg a paradicsomokat, vágjuk félbe és nyomkodjunk ki belőle annyi magot, amennyit csak tudunk. Daraboljuk fel és tegyük tálba. A fokhagymát és bazsalikomot együtt vágjuk finomra. Adjuk a paradicsomhoz, sózzuk és borsozzuk (a sótól a bazsalikom megőrzi fényes zöld színét). Öntsük bele a citromlevet, olajat és keverjük jól össze. A tésztát csepegtessük le és tegyük melegített tálba. A mártást öntsük a tetejére és erősen rázzuk össze. Forrón tálaljuk.

Már a 12. században felbukkant a spagetti előfutára. Egy bizonyos tria (kis csíkok) elnevezésű tésztafélét készítettek abban az időben Szicíliában. Kötőtűk köré tekerve formázták.
Száraz fehérbort kínáljunk hozzá.
Spagetti friss paradicsommal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Spagetti friss paradicsommal
1 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(4)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
recepttár