Saltimbocca



Elkészítés:
1. Először vékonyra klopfoljuk a borjúszeleteket. Minden hússzeletre 1-1 sonkaszeletet és zsályalevelet teszünk és rögzítjük.
2. Egy felmelegített nagy serpenyőben szétfolyatunk 2 evőkanál vajat, beletesszük a húst, és kis lángon mindkét oldalát 2 percig sütjük, megsózzuk, megborsozzuk.
3. Kivesszük a húst, melegen tartjuk (letakarjuk fedővel vagy alufóliával). A bort a serpenyőbe öntjük, felforraljuk, és a lapáttal minden fölkaparunk a serpenyő aljáról, ami a sütéskor leragadt - ez adja ugyanis a mártás jó ízét. Hozzáadjuk a maradék vajat, és habverővel keverjük, míg feloldódik.
4. A hússzeleteket még egyszer visszatesszük a serpenyőbe, és felmelegítjük. Fehér kenyérrel, esetleg borsófőzelékkel kínáljuk.