Saltimbocca

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Saltimbocca
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 kisebb szelet nyers, vékonyra szeletelt sonka
8 kisebb szelet borjúhús
1 és ¼ dl száraz fehérbor
3 evőkanál vaj

Elkészítés:

1. Először vékonyra klopfoljuk a borjúszeleteket. Minden hússzeletre 1-1 sonkaszeletet és zsályalevelet teszünk és rögzítjük.

2. Egy felmelegített nagy serpenyőben szétfolyatunk 2 evőkanál vajat, beletesszük a húst, és kis lángon mindkét oldalát 2 percig sütjük, megsózzuk, megborsozzuk.

3. Kivesszük a húst, melegen tartjuk (letakarjuk fedővel vagy alufóliával). A bort a serpenyőbe öntjük, felforraljuk, és a lapáttal minden fölkaparunk a serpenyő aljáról, ami a sütéskor leragadt - ez adja ugyanis a mártás jó ízét. Hozzáadjuk a maradék vajat, és habverővel keverjük, míg feloldódik.

4. A hússzeleteket még egyszer visszatesszük a serpenyőbe, és felmelegítjük. Fehér kenyérrel, esetleg borsófőzelékkel kínáljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Saltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Saltimbocca
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
van itthon