Tészta szalonnás szósszal

Pasta all'amatriciana

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tészta szalonnás szósszal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
10 dkg pancetta
vagy
50 dkg bucatini
vagy
50 dkg spagetti
5 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál olívaolaj
30 dkg paradicsom
2 db szárított erős paprika
1 fej zsenge fehér hagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Először megtisztítjuk és egészen apróra kockázzuk a hagymát, kis darabokra vágjuk a szalonnát. Mozsárban összetörjük a szárított erős paprikát, vagy az ujjaink között szétmorzsoljuk.(Vigyázat: az ereje akkor is érződik az ujjunkon, ha már megmostuk, tehát egy ideig még nem szabad a szemünket megdörzsölni!) A paradicsomok szártövét kivágjuk, forró vizet öntünk rájuk, majd hirtelen lehűtjük őket. Miután lehúztuk a héjukat, kicsire kockázzuk őket.

2. Közben feltesszük a vizet a tésztának (ha ehhez metélt tésztát használunk, akkor keskenyet válasszunk hozzá). Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, beletesszük a szalonnát, és közepes hőfokon kavargatva megpirítjuk. Vele együtt megpároljuk a hagymát és az erős paprikát. Hozzáöntjük a bort, belekeverjük a paradicsomot, és a mártást fedő nélkül kb. 10 percig lassan főzzük.

3. Megsózzuk a vizet, beleszórjuk a tésztát, jól megkeverjük, és félkeményre (al dente) főzzük. Megsózzuk a mártást, majd leszűrjük a tésztát, és jól összekeverjük a serpenyőben a szósszal. Azonnal tálaljuk.

Tészta szalonnás szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Tészta szalonnás szósszal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
google+