Gyömbéres rebarbaralekvár

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gyömbéres rebarbaralekvár
Eszközök: fazék, kés, tűzhely, vágódeszka
Adag: 1 adag (2 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg friss gyömbér
100 dkg rebarbara
5 dkg apróra vágott kandírozott narancshéj
11 és fél dkg gyömbérpor
100 dkg kristálycukor
vagy
100 dkg befőzőcukor

Elkészítés:

1. Vágjuk fel a rebarbarát kis darabokra és egy üvegtálba rétegezzük le a cukorral együtt. Egy éjszakát hagyjuk állni.

2. A következő nap tegyük a cukrozott rebarbarát egy nagy főzőfazékba.

3. A friss gyömbért zúzzuk össze, majd kötözzük egy darab muszlinba, és adjuk a rebarbarához. Kis lángon főzzük 30 percig, amíg a rebarbara megpuhul.

4. Távolítsuk el a zúzott gyömbért a fazékból és keverjük bele a kristályosított gyömbért, valamint a kandírozott narancshéjat.

5. Forraljuk fel, majd nagy lángon főzzük, amíg eléri a dermedéspontját (105 fok). Hagyjuk néhány percig hűlni, majd töltsük előmelegített, sterilizált üvegekbe és zárjuk le. Amikor teljesen kihűlt, címkézzük és tegyük el.

Konyharuhát terítünk egy széles fazék aljára, ráhelyezzük a csavaros tetejű üvegeket (tető nélkül). Felöntjük bőven vízzel, majd felforraljuk. Kis lángon 15 percig főzzük. Mellétesszük a tetőt, és együtt, további 5 percig főzzük. A vízben hagyjuk kihűlni. Lecsöpögtetés után használjuk fel, ne töröljük ki az üveget.
A tavasszal kapható fiatal, vékony rebarbaraszárak sütemények készítéséhez a legmegfelelőbbek. Befőzéssel azonban érdemes kivárni az idény végét, mivel az érett rebarbara alkalmas a lekvár készítéséhez.
Ezt a lekvárt nyáron érdemes elkészíteni, amikor a rebarbara levele hatalmasra nőtt, a szára pedig harsányzöld. A rebarbaralekvár savanykás ízű, és nagyon finom piskótára kenve vagy felvert tejszínhabbal süteménytöltelékként.
Gyömbéres rebarbaralekvár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1407 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Gyömbéres rebarbaralekvár
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
twitter