Háromsajtos-spenótos cannelloni

| , Sajttal töltött cannelloni receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Háromsajtos-spenótos cannelloni
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg cannelloni
A paradicsomszószhoz:
1 csipet
1 evőkanál vörösborecet
1 teáskanál barna cukor
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
50 dkg konzerv paradicsomszósz
ízlés szerint szárított oregánó
A tetejére:
5 dkg reszelt parmezán sajt
A töltelékhez:
5 dkg reszelt parmezán sajt
20 dkg feta sajt
50 dkg spenót
10 dkg kimagozott, apróra vágott olívabogyó

Elkészítés:

1. A paradicsomszósszal kezdem: egy serpenyőben a felforrósított olívaolajon az apróra vágott fokhagymát fél perc alatt megpirítom, hozzáadom a cukrot, a vörösborecetet és az oregánót, majd felöntöm a paradicsomszósszal. Egy csipet sóval ízesítem, és fedő alatt, lassú fokozaton 20 percen keresztül rotyogtatom.

2. Amíg fő a paradicsomszósz, elkészítem a spenótos tölteléket: a friss/kiolvasztott spenótot elkeverem a fetával, a reszelt parmezánnal és az apróra vágott olívabogyóval, jól összedolgozom az egészet.

3. A cannelloni csövecskéket egyesével megtöltöm – nálam a következő módszer vált be a legjobban: a tésztát függőleges helyzetben egy tányérra állítom, és egy kiskanál/az ujjam segítségével jól megtömöm a spenótos töltelékkel – és már mehet is a kiolajozott tepsibe.

4. Az egymás mellett sorakozó, megtöltött tésztákat leöntöm a paradicsomszósszal, megpakolom a mozzarella- és parmezán szeletekkel, majd 180-200 fokosra előmelegített (gázsütő 2-es fokozat) sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.

Háromsajtos-spenótos cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Háromsajtos-spenótos cannelloni
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon