Egyszerű paradicsommártás

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg konzerv paradicsom
vagy
100 dkg friss paradicsom
2 gerezd finomra vágott fokhagyma
6 levél összetépkedett bazsalikom
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

A fokhagymát és az olajat nagyobb lábosban közepes tűzön futtassuk meg, míg a fokhagyma aranybarna színű nem lesz. Adjuk hozzá a bazsalikomot és a feldarabolt paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk és kisebb fokozaton főzzük körülbelül 15 -20 percig, vagy amíg az olaj el nem válik a paradicsomtól.

Az olajalapú paradicsomszósz minden száraz tésztaféle klasszikus öntete. Ugyancsak ízletes gnocchival, polentával, rizzsel és főtt vagy sült zöldségekkel.
Egyszerű paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1276 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
Kép nélkül
Egyszerű paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha , ,
Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2005)

Az olasz konyha varázsának titka az a könnyedség, amellyel a legtöbb ínycsiklandó étel elkészíthető, még kezdő szakácsok által is. A szerzők 1001 hagyományos receptet válogattak könyvükhöz Olaszország minden tájáról.... bővebben...
cikkek