Citromszívek eperöntettel

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citromszívek eperöntettel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál citromlé
½ db citrom reszelt héja
17 és fél dkg ricotta sajt
2 teáskanál zselatinpor
másfél dl natúr joghurt
A tálaláshoz:
pár szem eper
A kikenéshez:
igény szerint olaj
vagy
igény szerint mandulaolaj
Az eperöntethez:
22 és fél dkg eper
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

1. A ricottát törjük össze. Adjuk hozzá a joghurtot, a cukrot és a citromhéjat. Édeskés mandulaolajjal (vagy sima olajjal) vékonyan olajozzunk ki négy szív alakú formát.

2. A citromlevet öntsük kis tálkába és szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni körülbelül 1 percig. Gyakran kevergetve oldjuk fel a zselatint egy fazék forró víz fölött.

3. A tojásfehérjét verjük fel villával addig, amíg kissé kemény lesz. Keverjük a zselatint a ricottás keverékhez. Addig kevergessük, amíg sima egyveleget kapunk, majd rögtön keverjük bele a felvert tojásfehérjét.

4. A ricottás keveréket simítsuk az előkészített szívformákba, fedjük le, és néhány órán át, tálalásig hűtsük.

5. Közben készítsük el az eperöntetet. Az epret (jó hozzá a fagyasztott is) és a citromlevet turmixoljuk össze.

6. Tálalásnál az öntetet merjük ki tányérokra. Borítsuk deszkára a ricottaszíveket, és lapos késsel helyezzük őket a szószos tányérokba. Díszítsük eperszemekkel.

Ha nem gyerekeknek kínáljuk, akkor megbolondíthatjuk egy stampedli Cointreau vagy Grand Marnier likőrrel az eperöntetet.
Ez a gyors, édes mártás ínycsiklandozó kiegészítés a könnyű ricotta- és citromszívek mellé. Az eperöntet persze ellenállhatatlan fagylalttal és lehűtött tejbegrízzel is.
Citromszívek eperöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1570 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Citromszívek eperöntettel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szótár