Német sertéssült

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Német sertéssült
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg bőrös sertéscomb
1 teáskanál szárított majoránna
igény szerint kukoricaliszt
igény szerint burgonyaliszt
igény szerint sertészsír
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A húst lemossuk, szárazra törölgetjük, a bőrét rácsszerűen bevagdossuk. A hús minden oldalát sóval, borssal és ízlés szerint más fűszerekkel bedörzsöljük.

2. Nagy sütőfazékban a zsírt felhevítjük, és a húst körös-körül ropogósra sütjük benne.

3. A leveszöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a hús mellé tesszük, kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáöntünk egy csésze vizet és belekeverjük a majoránnát.

4. Az edény lefedjük, és a húst az előmelegített sütőben összesen 90-120 percig sütjük, de 60 perc elteltével a fedőt levesszük, és a sültre időnként pecsenyelevet öntünk. A folyadékmennyiség legyen állandó, ha kell, kevés vizet öntünk hozzá.

5. A kész sültet kivesszük az edényből, tálra tesszük, lefedjük, melegen tartjuk. A sütőedényben maradt pecsenyelevet szitán áttörjük vagy összeturmixoljuk. Tetszés szerint hígíthatjuk forrásban lévő vízzel és sűríthetjük burgonya- vagy kukoricaliszttel.

6. A húst felszeleteljük, a mártással leöntjük, és főtt sós burgonyával vagy gombóccal tálaljuk.

Német sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2083 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Német sertéssült
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
hírlevél