Diós marcipánérmék

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Diós marcipánérmék
Adag: 1 tepsi (80 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg marcipán
20 dkg margarin
másfél dl hideg habtejszín
2 tasak vanilincukor
1 késhegynyi sütőpor
35 dkg búzaliszt
A díszítéshez:
25 dkg félbevágott dióbél

Elkészítés:

1. A tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral béleljük. A marcipánt nagyon apró darabokra vágjuk. A sütőt 200 fokra (légkeverésesnél 180 fokra, gáznál 3-4. fokozat) előmelegítjük.

2. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót a marcipán kivételével, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kezdetben alacsony, majd legmagasabb fokozaton sima tésztává dagasztjuk. Végül a marcipánt is hozzágyúrjuk.

3. A masszát három részre osztjuk, és hengerré (kb. 3 cm átmérőjű) formázzuk. A hengereket a kandírozott cukorban megforgatjuk és legalább 120 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

4. A hengert fél cm vastag szeletekre vágjuk, és a tepsibe fektetjük. Minden szeletre egy dióbelet helyezünk.

5. Kb. 12 percig sütjük. Sütés után a süteményt sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A tészta lefagyasztható vagy hűtőszekrényben 1 éjszakán keresztül tárolható. Jól záródó fémdobozban akár 3 hétig frissen tartható.
A hozzávalók közül (pl. marcipán, sütőpor, vanilincukor) válasszuk a Dr. Oetker termékeit!
Diós marcipánérmék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1399 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
Diós marcipánérmék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!