Kenyérpudingtorta aszalt gyümölcsökkel



Elkészítés:
1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk két 23 cm hosszú gyümölcskenyérformát.
2. Az alját szorosan kirakjuk néhány kenyérszelettel (szükség szerint formára vágjuk). Felaprítjuk az aszalt szilvát és sárgabarackot, majd tálba tesszük a mandulával és a mazsolával együtt.
3. A keverék egyharmadát a kenyérre szórjuk. Megismételjük a rétegzést, amíg tart a hozzávalókból.
4. A tejet megmelegítjük. Tálban kikeverjük a tojásokat a cukorral és a vaníliakivonattal. A tejbe keverjük és a rakott kenyérre öntjük.
5. A formákat alufóliába csomagoljuk, majd peremes tepsibe állítjuk. Annyi hideg vizet öntünk bele, hogy a formák feléig érjen. Úgy 40-50 percig sütjük, amíg a tejes-tojásos keverék megköt.
6. Tálra borítjuk és melegen kínáljuk.