Kovászos uborka

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kovászos uborka
Adag: 1 üveg (5 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb csokor kapor
300 dkg uborka
20 dl víz
1 evőkanál ecet
2 csapott evőkanál liszt
1 nagyobb fej fokhagyma
igény szerint

Elkészítés:

1. Egy 5 literes dunsztosüveg aljára helyezd el a megmosott kaprot (szárastól, virágostól).

2. A 10-12 cm hosszú uborkákat jól mosd meg, majd mindkét végükről vágj le 1-1 centit. Három-négy hosszanti vágást ejts rajta - egyenlő távolságban - úgy, hogy a vágások ne érjenek fel az uborka levágott végéig (vagyis ne vágd szét az uborkát!).

3. Mielőtt az üvegbe raknád az uborkákat, tisztítsd meg a fokhagymagerezdeket a héjuktól, és szeleteld fel őket kb. 3 mm vékonyra.

4. Most az uborkákat jó szorosan állítsd be az üvegbe, úgy, hogy folyamatosan szórod közéjük a fokhagymaszeleteket. Ügyelj arra, hogy minden sorba egyenletesen jusson a fokhagymából.

5. Forrald fel a vizet annyi sóval, hogy a víz jó sós legyen, majd hagyd teljesen kihűlni. Mikor a víz már hideg, add hozzá az ecetet, majd szórd az uborkák tetejére a lisztet, öntsd fel a sós-ecetes vízzel, és tegyél rá egy serclit (egy kenyér sarkát).

6. Szorosan takard le az üveg száját alufóliával, tedd ki a napra, és 3 napig érleld az uborkát.

A három nap alatt az uborka elveszti az élénk zöld színét, sárgás-zöldes színezetet kap. Ne ijedj meg, ez a természetes színe. Ha már megérett, tanácsos a továbbiakban a hűtőben tárolni.
Kovászos uborka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1432 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
Kovászos uborka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
Szakácskönyv kezdőknek és haladóknak
(Underground Kiadó, 2013)

Légy önmagad! A konyhában is, főleg, ha szereted a családod. Süssél, főzzél mindnyájatok örömére, mert megérdemlitek. Az élet szép, és a finom, egészséges ételek még szebbé teszik. És ne féljetek enni. Van egy bölcs... bővebben...
most van szezonja