Genfi sajtfondü

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Genfi sajtfondü
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg gruyere sajt
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 és ¼ dl tejszín
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 db bagett
1 teáskanál köménymag
100 dkg újburgonya
ízlés szerint frissen őrölt fehér bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk és köménymagos, sós vízben puhára főzzük. Leöntjük róla a vizet, és lefedve, héjában főtt krumpliként tálaljuk.

2. A bagettet megfelelő nagyságú falatokra vágjuk. A sajtot finomra reszeljük és az előkészített fondütálba rakjuk.

3. Hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a fehérbort, s a sajtot állandó keverés mellett alacsony hőfokon megolvasztjuk.

4. A tejszínt összehabarjuk a tojássárgájával, majd hozzákeverjük. A sajtmasszát semmiképpen se hagyjuk felfőni.

5. A fondütálat az asztali melegítőre állítjuk. A burgonyát meghámozzuk, és vagy darabonként a sajtos tálba mártogatjuk, vagy rákanalazzuk a sajtot.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Genfi sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1916 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Genfi sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
google+