Kapros mustármártás
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A tojássárgáját a barna mustárral tegyük keverőtálba, ízesítsük finom barna cukorral. Fakanállal keverjük simára.
2. Öntsük bele a fehérborecet, majd kevergetve adjuk hozzá a napraforgóolajat (vagy egyéb enyhe ízű olajat), eleinte cseppenként, majd vékony sugárban. Ahogy az olajat adagoljuk, a mártás emulgeálódik és besűrűsödik.
3. Amikor az olajat teljesen felvette, ízesítsük a mártást sóval és borssal, majd keverjük el benne a finomra aprított kaprot. Fedjük le, és tálalás előtt 60-120 percig hűtsük.
Ez a friss ízű mártást hideg, füstölt vagy nyers, marinált lazachoz szolgáljuk fel. Nyers tojássárgája van benne, így akár a hollandi mártásnál, legjobb, ha nem kínáljuk gyerekeknek, terhes nőknek, időseknek és más gyenge immunrendszerű személyeknek.