Kapros mustármártás

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kapros mustármártás
Adag: 1 adag (0.12 liter)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál finomra vágott, friss kapor
2 evőkanál francia mustár
1 evőkanál fehérborecet
½ teáskanál extra finom barna cukor
6 evőkanál olaj
vagy
6 evőkanál napraforgóolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tojássárgáját a barna mustárral tegyük keverőtálba, ízesítsük finom barna cukorral. Fakanállal keverjük simára.

2. Öntsük bele a fehérborecet, majd kevergetve adjuk hozzá a napraforgóolajat (vagy egyéb enyhe ízű olajat), eleinte cseppenként, majd vékony sugárban. Ahogy az olajat adagoljuk, a mártás emulgeálódik és besűrűsödik.

3. Amikor az olajat teljesen felvette, ízesítsük a mártást sóval és borssal, majd keverjük el benne a finomra aprított kaprot. Fedjük le, és tálalás előtt 60-120 percig hűtsük.

Ez a friss ízű mártást hideg, füstölt vagy nyers, marinált lazachoz szolgáljuk fel. Nyers tojássárgája van benne, így akár a hollandi mártásnál, legjobb, ha nem kínáljuk gyerekeknek, terhes nőknek, időseknek és más gyenge immunrendszerű személyeknek.
Kapros mustármártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2425 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Kapros mustármártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj