Tejszínes póréhagymamártás

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes póréhagymamártás
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál póréhagyma
2 dl joghurt
1 csipet cayenne-bors
1 csipet kristálycukor
1 és ¼ dl zöldségleves
5 cl sherry
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fűszervaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A póréhagyma zöldjét eltávolítjuk. A hagymát hosszában félbevágjuk, alaposan megmossuk, és vékony csíkokra szeleteljük.

2. Az olívaolajat és a fűszeres vajat felhevítjük, és a hagymacsíkokat beleszórjuk, és 10 percig pároljuk.

3. Sherryvel leöntjük, majd feleresztjük a zöldséglevessel. Néhány percig még lassan főni hagyjuk, majd sóval, borssal, cukorral és cayenne-borssal ízesítjük.

4. A párolt hagymát a joghurttal összekeverjük és szükség esetén újra ízesítjük. Langyosan vagy hidegen tálaljuk, pl. zöldséges nyársakhoz.

Zöldségalaplé

Zöldségalaplé
3 szál apróra vágott szárzeller
3 db apróra vágott póréhagyma
3 db apróra vágott sárgarépa
1 szál szárzeller
2 ág kakukkfű
5 szem tört fekete bors
2 evőkanál tengeri só
2 fej szeletelt vöröshagyma
5 dl fehérbor
20 dl víz

1. A fűszercsokrot kötünk petrezselyemből, kakukkfűből, 2 babérlevélből és 1 szál szárzellerből .

2. A court bouillonhoz (alapléhez) nagy lábosban felforraljuk a vizet a borral, a zöldségekkel, a fűszercsokorral, a babérlevéllel, a sóval és borssal. A lángot takarékra állítjuk, és fedő nélkül 30 percig főzzük. Átszűrjük, a zöldségeket kidobjuk, és a lét hagyjuk kihűlni.

Tejszínes póréhagymamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4162 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
Tejszínes póréhagymamártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Grill, raclette, fondü
Grill, raclette, fondü
(Kossuth Kiadó, 2002)

A közös sütésnek-főzésnek mindig különös varázsa van, mert összekapcsol két élvezetet, a játékot és az étkezést. A mulatság lehet nyílt parázson való grillezés a szabadban, fondü, raclette, wok, tűzfazék vagy asztali... bővebben...
recept beküldése