Báránycsíkok feketebabmártásban

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Báránycsíkok feketebabmártásban
Eszközök: kés, keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 evőkanál feketebabszósz
50 dkg báránycomb
3 evőkanál olaj
1 teáskanál kínai ötfűszer-por
1 fej lilahagyma
A tálaláshoz:
igény szerint párolt rizs

Elkészítés:

1. A húst éles késsel vékony csíkokra vágjuk.

2. Nagy tálban összekeverjük az enyhén felvert tojásfehérjét a kukoricaliszttel és a kínai ötfűszer-keverékkel. Beleforgatjuk a húscsíkokat (1. kép).

3. Wokban megforrósítjuk az olajat. A húst a wokba tesszük és 5-7 percig kevergetve pirítjuk, amíg megsül (2. kép).

4. A megtisztított lilahagymát vékonyan felszeteljük (3. kép). A háromféle, megtisztított paprikát csíkokra vágjuk. A zöldségeket a wokba tesszük és további 5-6 percig kevergetve pirítjuk.

5. Felöntjük a feketebabmártással és 2 perc alatt összepároljuk.

6. A mártásos-zöldséges báránycsíkokat előmelegített tálba halmozzuk. Párolt rizzsel körítjük.

Báránycsíkok feketebabmártásban Báránycsíkok feketebabmártásban Báránycsíkok feketebabmártásban
Ne hagyjuk felügyelet nélkül a bárányt, amikor sütjük. A tojásos-kukoricalisztes panír könnyen odaragad az edény falához. Fémlapáttal mozgassuk.
Báránycsíkok feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1982 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Báránycsíkok feketebabmártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
most van szezonja