Narancs karamellmártással

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Narancs karamellmártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 nagyobb magtalan narancs

Elkészítés:

1. Zöldséghámozóval vágjunk széles csíkokat két narancs héjából. Fogjunk össze 2-3 ilyen csíkot, és vágjuk őket juliennre.

2. Éles késsel vágjunk le egy vastag szelet fehér és sárga héjat a narancsok mindkét végéből, majd tisztítsuk meg a narancsokat úgy, hogy a fehér részt is maradéktalanul eltávolítjuk. Keresztben szeleteljük fel a hámozott narancsokat körülbelül 1 cm vastag szeletekre. A narancsszeleteket helyezzük tálalótálra, és a kifolyt levüket öntsük rájuk.

3. Töltsünk meg félig hideg vízzel egy nagy, mély tálat és tegyük félre. Tegyük a cukrot és 3 evőkanál vizet egy kicsi, nehéz talpú teflonbevonat nélküli lábasba, és nagy lángon, folyamatosan kavargatva forraljuk fel, hogy a cukor felolvadjon.

4. Keverés nélkül forraljuk tovább, amíg sötét karamellszínűvé kezd válni. Vegyük le a tűzről, és jó messze állva tőle, a lábas alját nyomjuk a hideg vizes tálba.

5. Adjunk a karamellhez 2 evőkanál hideg vizet, és keverjük el vele.

6. Rakjuk bele a narancshéjcsíkokat és tegyük vissza a lábast a tűzre. Közepes lángon, időnként megkeverve főzzük 8-10 percig, amíg a csíkok enyhén áttetszővé válnak. Húzzuk le a lábast a tűzről.

7. A narancshéjas karamellt öntsük rá a narancsszeletekre, óvatosan forgassuk meg őket benn, hogy egyenletesen bevonja őket, majd tálalás előtt legalább 60 percig hagyjuk pihenni.

E finom desszert vonzereje az édes karamell és a savanykás narancs közötti kontraszt. Előre is elkészíthetjük, és narancs helyett kipróbálhatjuk ananásszal is.
Narancs karamellmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1521 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Narancs karamellmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
bevásárlólista