Lotaringiai lepény

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lotaringiai lepény
Adag: 1 lepényforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál hideg víz
15 dkg hideg vaj
1 csipet
20 dkg finomliszt
A töltelékhez:
3 db tojás
25 dkg húsos szalonna
1 evőkanál olaj
vagy
1 evőkanál vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. A lepénytésztát érdemes már előző nap összeállítani, remekül elvan a hűtőben. A lisztet és a sót morzsoljuk el a vajjal, majd a tojássárgájával. Szükség szerint adjuk hozzá 2-3 evőkanál vizet, hogy összeálljon a tészta.

2. A tésztát becsomagolva tegyük legalább 30 percre a hűtőbe (egy éjszakára is lehet).

3. Nyújtsuk ki a tésztát, tegyük egy fodros szélű lepényformába, úgy, hogy az oldalára is kerüljön.

4. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig vaksütéssel, majd távolítsuk el a nehezéket és 180 fokon süssük addig, amíg a tészta átsül (kb. 3 perc).

5. A töltelékhez a vajjal vagy olajjal süssük ki a szalonnát, csepegtessük le. Szórjuk a tésztára.

6. A tojásokat keverjük el a tejszínnel és a fűszerekkel, majd öntsük a szalonnára.

7. Süssük 30 percig, amíg megszilárdul a töltelék.

Lotaringiai lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 861 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Lotaringiai lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
recept beküldése