Sült oldalas

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült oldalas
Eszközök: kés, sütő, tűzálló edény
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
150 dkg sertésoldalas
1 bögre víz
8 gerezd fokhagyma
3 evőkanál zsír
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A feldarabolt oldalast a zsírral és a fűszerekkel együtt tűzálló tálba teszem, felöntöm a vízzel.

2. 180 fokos sütőben lefedve 120 percig sütöm, a végén - ha még szükséges - fedetlenül sütöm egy kicsit, hogy megpiruljon.

Alacsonyabb hőfokon is készíthetjük, akkor természetesen tovább kell sütni.

A munka legnagyobb részét a sütő végzi el, nekünk csak az omlósra sült húst kell élvezni. Persze, ne feledkezzünk el a fűszeres pecsenyezsírról sem, ami jóféle kenyérre kenve szintén remek fogás.
Teltebb, száraz, enyhén fűszeres, elegáns vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 684 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sült oldalas
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon