Uborkasaláta

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Uborkasaláta
Eszközök: kés, reszelő, salátástál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint folyékony édesítőszer
vagy
ízlés szerint kristálycukor
ízlés szerint pirospaprika
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint fehérborecet

Elkészítés:

1. Az uborkát és a hagymát meghámozom és legyalulom. Nem sózom le úgy, ahogy kiskoromban láttam, csak a salátalébe teszek egy kevés sót.

2. A tetejét megszórom borssal és pirospaprikával. Ízlés szerint tehetünk bele reszelt fokhagymát is.

Gyerekkoromban nem volt bőséges a salátaválaszték, a franciasalátán kívül csak az ecetes lében ázókat ismertem. Ennek ellenére az uborkasalátát ma is kedvelem, bár én nem 20 %-os ecettel készítem (ezt inkább takarításhoz használom - arra tökéletes), hanem jóféle fehérborecettel, és a cukrot is folyékony édesítőre cseréltem a kényelem miatt (nem kell kevergetni, hogy feloldódjon).
Uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 717 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
vegetáriánus ételek