Almás pite

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Almás pite
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
2 evőkanál tejföl
½ csomag sütőpor
1 db citrom héja
1 csipet
12 dkg porcukor
25 dkg margarin
40 dkg finomliszt
vagy
1 csomag vanilincukor
A tetejére:
A töltelékhez:
150 dkg alma
10 dkg darált dióbél
1 csapott evőkanál fahéj
1 db citrom leve
vagy
1 csomag vanilincukor

Elkészítés:

1. Először a tölteléket készítettem el. Az almákat meghámoztam, kimagoztam, közben citromos vízbe tettem, hogy ne barnuljon meg. Lereszeltem - akinek van - legegyszerűbb robotgéppel.

2. Egy nagyobb lábosban fedő nélkül kezdtem főzni, majd hozzáadtam a cukrot és a vaníliakivonatot, fahéjat. Egészen sűrűre főztem, hogy később ne áztassa el a tésztát. Kihűtöttem.

3. A tészta hozzávalóit összegyúrtam, nagyobb részét kinyújtottam és kibéleltem vele egy tepsit úgy, hogy az oldalára is kerüljön belőle.

4. Megszórtam a darált dióval, arra ráterítettem a tölteléket és befedtem a maradék tésztával.

5. Megkentem a tojássárgájával, villával megszurkáltam és 200 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütöttem.

Általában nem használok margarint, de ebben a süteményben nosztalgiából megtartottam. A vaníliás cukrot viszont lecseréltem házi vaníliakivonatra.
Almás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1009 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Almás pite
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
van itthon