Tésztasaláta mozzarellagolyókkal és paradicsommal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tésztasaláta mozzarellagolyókkal és paradicsommal
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 szem félbevágott koktélparadicsom
½ teáskanál szárított oregánó
1 db citrom leve
1 szál vékonyra szeletelt zellerszár
2 szál apróra vágott újhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt al dente (roppanósra). Szűrjük le és öblítsük át folyó víz alatt, majd csepegtessük le ismét és szárítsuk meg egy konyharuhán.

2. Tegyük át egy nagy salátástálba 2 evőkanál olajjal, és keverjük össze jól.

3. Adjuk hozzá a mozzarellát, a paradicsomot, az újhagymát és a zellert.

4. Keverjük ki egy kis edényben a maradék olajat a citrom levével, és ízesítsük sóval és sok borssal.

5. Locsoljuk rá a salátára és keverjük össze. Szórjuk rá az oregánót, keverjük meg újra és tálaljuk.

A falatnyi, friss mozzarellagolyókat bocconciniként tarják számon az olaszok. Ha tehetjük, használjunk bivalytejből készült nozzarella di bufalát, amely Dél-Olaszország specialitása.
Tésztasaláta mozzarellagolyókkal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1349 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Tésztasaláta mozzarellagolyókkal és paradicsommal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
most van szezonja