Spanyol húsgombócok

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spanyol húsgombócok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
vagy
1 csipet szárított menta
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
1 csipet cayenne-bors
½ teáskanál őrölt római kömény
2 teáskanál citromlé
1 db tojás
1 fej finomra vágott lilahagyma
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Az olívaolajon megpároltam a nagyon finomra aprított (reszelni is lehet) hagymát, majd kihűtöttem.

2. A többi hozzávalóval elkevertem és kis gombócokat (tényleg kicsiket, jóval kisebbet egy diónál) formáztam a masszából.

3. Behűtöttem 30 percre, majd közepesen meleg olajban kisütöttem valamennyit. Ha túl forró az olaj, akkor mielőtt a közepe is átsülhetne, túlsül a külseje.

Paradicsomsalsaval szokás tálalni, de persze mással is lehet.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.

Paradicsomsalsa

Paradicsomsalsa
3 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 db kimagozott, kockára vágott zöld chilipaprika
4 db kockára vágott paradicsom
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
0.5 db leve citrom
1 fej kockára vágott hagyma

1. A paradicsomot, a hagymát, a chilit, a petrezselymet, a citromlevet és az olajat összekeverjük egy kis tálban.

2. Tálalás előtt félrerakjuk 60 percre, hogy összeérjenek az ízek.

Spanyol húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 910 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Spanyol húsgombócok
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
vegetáriánus ételek