Kolbászleves

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kolbászleves
Eszközök: fazék, kés, tűzhely
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 pár kolbász
¼ teáskanál kristálycukor
½ teáskanál
2 dkg mustármag
10 szem borókabogyó
4 szem szegfűszeg
2 és fél dl vörösbor
1 és ¼ dl ecet
15 dl víz
másfél nagyobb fej hagyma
¼ db zellergumó
½ db sárgarépa
A díszítéshez:
1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.

2. A vizet, ecetet, bort és hagymát addig főzzük, amíg a hagyma meg nem puhul, akkor beletesszük a többi hozzávalót és kis lángon 20 percig főzzük.

3. A tűzről levett fazékban még 10 percig párolódni hagyjuk a sütni való kolbászt.

4. Petrezselyemmel megszórva a főzőlében szolgáljuk fel, és rozscipócskákat kínálunk hozzá.

Kolbászleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1626 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
Kolbászleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ünnepek - vendégvárás ,
Ünnepek - vendégvárás
(Kossuth Kiadó, 2001)

Könyvünkben 17 ünnepségre állítottunk össze ételsort a hozzájuk illő italokkal és terítékekkel, és javaslatainkat képeken is megmutatjuk. Mindazonáltal első számú javaslatunk így szól: ki-ki a maga stílusának, ízlésének... bővebben...
vegetáriánus ételek