Csokoládés-mogyorós tekercs



Elkészítés:
1. A lisztet és a sót tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a finomra őrölt mogyorót és a cukrot.
2. A felvagdalt vajjal porhanyós tésztát készítünk.
3. Hozzáadjuk a vízben elkevert tojást, és kemény tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán még tovább gyúrjuk. Sütőpapíron 25 x 35 cm-es téglalappá nyújtjuk.
4. A kinyújtott tésztát a nutellával megkenjük.
5.. A tésztát a hosszabbik oldaláról óvatosan feltekerjük. Nejlonzacskóba vagy folpackba rakjuk, 30 percig hűtjük.
5. A tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és 1-2 cm-re az előkészített sütőlemezre rakjuk.
6. Aranyszínűre sütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.