Pampuska

Szalagos fánk

Adag: 3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
26 és ¼ dkg finomliszt
¾ evőkanál olvasztott zsiradék
¾ db tojás
másfél dkg élesztő
2 és ¼ dl langyos tej
másfél evőkanál kristálycukor
1 csipet
A formázáshoz:
kevés finomliszt
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tetejére:
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint baracklekvár

Elkészítés:

1. Fél bögre langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni.

2. A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára.

3. Lisztezett deszkán nyújtsuk ujjnyi vastagra, fánkszaggatóval vagy egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.

4. A tésztamaradékot ujjnyi csíkokra sodorva formázhatjuk tetszés szerint (nálunk amolyan „keresztezett szalag” formában sült ki).

5. Forrósítsuk meg az olajat. A fánk egyik oldalába nyomjuk bele a hüvelykujjunkat, majd ezzel az oldalával lefelé tegyük az olajba. Egyszerre csak néhány darabot, hogy sülés közben is lazán elférjenek az olajban. Fedő alatt süssük rövid ideig (figyeljünk, nehogy megégjen), majd fedő nélkül süssük a másik oldalát. Alaposan csepegtessük le.

6. A fánk mélyedéseibe lekvárt tehetünk, de porcukorral is megszórhatjuk.

Pampuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3999 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Pampuska
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
lexikon