Empanadillas csirkével



Elkészítés:
1. A darált húst a vajon (én Liga LM vajat használok, aki nem laktózérzékeny, bármilyen szokásos vajat felhasználhat) megpirítom majd hozzáadom az apróra vágott vöröshagymát és fedő alatt 10 percet párolom.
2. Hozzáadom a kockára vágott paradicsomot, a szintén kockára vágott paprikákat, a paradicsompürét, az aprított chilit, sózom, borsozom és fedő alatt további 5 percet pirítom.
3. Az 5 perc leteltével leveszem a tűzhelyről, hozzádobom az aprított lilahagymát, a kockára vágott főtt tojást, megszórom a kukoricakeményítővel, összekeverem és lefedem a fedővel, amíg a tésztát előkészítem.
4. A tésztát (én Schar GM leveles tésztát használok, aki nem gluténérzékeny természetesen használjon hagyományos tésztát) kiterítem, 12 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle. A tölteléket a körök egyik felére teszem, ráhajtom a másik felét majd összenyomom a szélüket és vizes kézzel összesodrom.
5. A batyukat sütőpapírral bélelt tepsiben, a tetejét tojássárgájával lekenve, 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütöm.
Mártogatósként friss krémsajtot (a Züger Bio laktózmentes krémsajtot jó szívvel ajánlom) vagy salsát kínálok hozzá. Jó étvágyat!