Vaníliafagylalt friss gyümölcsökkel
Pagoto me fruta



Elkészítés:
A tojássárgáját 1 teáskanál cukorral habosra keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. A tojásfehérjét 2 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral felverjük, és a tojásmasszához keverjük. Műanyag edénybe töltve a fagyasztóban hagyjuk megszilárdulni. A legalább négyféle, hámozott és kis kockákra vágott gyümölcsöt tálba tesszük, borral leöntjük, és 30 percig állni hagyjuk.
A fagylaltot 4 tálkában elosztjuk, mindegyikre boros gyümölcsöt teszünk, és 2 evőkanál mézzel bevonjuk. Dióval és fahéjjal megszórva rögtön tálaljuk.