Vaníliafagylalt friss gyümölcsökkel

Pagoto me fruta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vaníliafagylalt friss gyümölcsökkel
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 dl tejszín
2 db tojás
1 kiskanál dió
2 és fél dl fehérbor
8 evőkanál méz
ízlés szerint kristálycukor

Elkészítés:

A tojássárgáját 1 teáskanál cukorral habosra keverjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik benne. A tojásfehérjét 2 tasak vaníliás cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tojássárgájába forgatjuk. A tejszínt a maradék vaníliás cukorral és ízlés szerinti mennyiségű cukorral felverjük, és a tojásmasszához keverjük. Műanyag edénybe töltve a fagyasztóban hagyjuk megszilárdulni. A legalább négyféle, hámozott és kis kockákra vágott gyümölcsöt tálba tesszük, borral leöntjük, és 30 percig állni hagyjuk.

A fagylaltot 4 tálkában elosztjuk, mindegyikre boros gyümölcsöt teszünk, és 2 evőkanál mézzel bevonjuk. Dióval és fahéjjal megszórva rögtön tálaljuk.

A fagylaltot/parfét a mélyhűtőben dermesszük meg, a gyümölcsöket a borban áztatva a hűtőszekrényben hűtsük le.
Vaníliafagylalt friss gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1782 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Vaníliafagylalt friss gyümölcsökkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
bevásárlólista