Csípős kolbásszal töltött tintahal rukkolapestóval

Elkészítési idő: 105 perc Munkaidő: 90 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Csípős kolbásszal töltött tintahal rukkolapestóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg rukkola
8 db 15 dkg-os tintahal
10 dkg csípős kolbász
vagy
2 db apróra vágott paradicsom
1 evőkanál forgácsolt parmezán sajt
1 evőkanál fenyőmag
6 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál finomra vágott majoránna
1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
25 dkg bagett
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tintahalat megtisztítjuk, a fejét félretesszük, majd a hal egyik oldalán, pontosan középen, fél testhossznyi bevágást ejtünk rajta.

2. A töltelékhez a bagett héját levágjuk, a belét pedig 15 percre a tejszínbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Robotgépben 1 gerezd fokhagymával, a tintahalfejekkel, a kolbásszal, a kakukkfűvel és a majoránnával pürésítjük.

3. Az így nyert masszával a tintahalakat megtöltjük, a bevágással felfelé sütőlemezre helyezzük. Sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.

4. Közben a pestóhoz a megmosott rukkolát a maradék olívaolajjal, a fenyőmaggal, a másik gerezd fokhagymával és a parmezánforgáccsal összeturmixoljuk.

5. Az elkészült tintahalak a sütés végeztével veszítenek a súlyukból, rövidebbek lesznek, míg a rajtuk ejtett vágás hosszabb és nyíltabb lesz, ezáltal láthatóvá válik a töltelék. A friss pestóval és a paradicsomkarikákkal tálaljuk.

A chorizo egy igen jellegzetes, erőteljes ízű, enyhén csípős spanyol kolbász. A tintahallal való párosítása meglehetősen rendhagyó, de a végeredmény - mint látni fogjuk - lenyűgöző.
Ha légkeveréses sütőnk van, akkor a receptben előírt 15 percnél rövidebb ideig hagyjuk bent a tintahalat, melynek húsa a túlsütés által megkeményedhet.
Csípős kolbásszal töltött tintahal rukkolapestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az óceán kincsei
Az óceán kincsei
(Vince Kiadó, 2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról, és eljutunk a részletekig azzal kapcsolatban, hogy Ön, a fogyasztó hogyan bízhat meg a megvásárolt termékben. Ezen kívül... bővebben...
Csípős kolbásszal töltött tintahal rukkolapestóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az óceán kincsei
Az óceán kincsei
(Vince Kiadó, 2008)

Ez a könyv rövid betekintést nyújt a tengeri étkek világába. Beszélünk a halevés jótékony hatásáról, és eljutunk a részletekig azzal kapcsolatban, hogy Ön, a fogyasztó hogyan bízhat meg a megvásárolt termékben. Ezen kívül... bővebben...
most van szezonja