Csípős kolbásszal töltött tintahal rukkolapestóval



Elkészítés:
1. A tintahalat megtisztítjuk, a fejét félretesszük, majd a hal egyik oldalán, pontosan középen, fél testhossznyi bevágást ejtünk rajta.
2. A töltelékhez a bagett héját levágjuk, a belét pedig 15 percre a tejszínbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. Robotgépben 1 gerezd fokhagymával, a tintahalfejekkel, a kolbásszal, a kakukkfűvel és a majoránnával pürésítjük.
3. Az így nyert masszával a tintahalakat megtöltjük, a bevágással felfelé sütőlemezre helyezzük. Sóval, borssal ízesítjük és meglocsoljuk 2 evőkanál olívaolajjal, 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
4. Közben a pestóhoz a megmosott rukkolát a maradék olívaolajjal, a fenyőmaggal, a másik gerezd fokhagymával és a parmezánforgáccsal összeturmixoljuk.
5. Az elkészült tintahalak a sütés végeztével veszítenek a súlyukból, rövidebbek lesznek, míg a rajtuk ejtett vágás hosszabb és nyíltabb lesz, ezáltal láthatóvá válik a töltelék. A friss pestóval és a paradicsomkarikákkal tálaljuk.