Halászlé

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Halászlé
Eszközök: bogrács, bográcsláb, kés
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg fogas
50 dkg csuka
50 dkg ponty
1 evőkanál csípős fűszerpaprika
2 evőkanál édesnemes fűszerpaprika
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A háromféle halat megtisztítjuk, megmossuk, mindegyik húsát 3 cm-es szeletekre vagdossuk. A hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.

2. Egy nagy bográcsban egymásra rétegezzük a haldarabokat és a hagymaszeleteket, a tetejére egy réteg hal kerüljön. Vízzel felöntjük, úgy hogy a főznivalót teljesen elfedje. (Apríthatunk bele egy-két zöldpaprikát, paradicsomot is.)

3. Megsózzuk, majd felforraljuk. Ezután beleszórjuk a fűszerpaprikát, kb. 60 percig főni hagyjuk, közben a bográcsot időnként meg-megrázogatjuk, keverni nem szabad, mert a haldarabok szétesnek. Kisebb bográcsokban, forrón tálaljuk. Friss fehér kenyér illik hozzá.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3374 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
Halászlé
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kulinária , ,
Kulinária
(Vince Kiadó, 2006)

Napjainkra kulináris látóhatárunk kitágult, ízlésünk internacionalizálódik, terjed a "fúziós konyha". Ez a terjedelmes kötet a legfinomabb európai specialitások enciklopédiája, az egyes országok különleges ínyencségeit... bővebben...
facebook