Quiche a tenger gyümölcseivel



Elkészítés:
1. A tészta elkészítéséhez a lisztet a szobahőmérsékletű, darabolt vajjal összekeverjük egy tálban, közben vizet adagolunk hozzá és a sóval tésztává dolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg egyneművé, rétestészta állagúvá nem válik. Kevés liszttel meghintjük és kis ideig pihentetjük.
2. A töltelékhez a lehántott, szegfűszeggel tűzdelt hagymát a meghámozott, karikára vágott karottával és a zöldfűszerek felével egy nagy edényben vízbe rakjuk. Tengeri sóval és borssal fűszerezzük.
3. Felforraljuk és 3 percig főzzük benne a langusztákat. Kivesszük, hagyjuk lecsepegni és kibontjuk. Hasonlóképpen járunk el a rákokkal, de azokat csak 2 percig forraljuk.
4. A kagylókat hideg folyó vízben alaposan lekeféljük. Az apróra vágott mogyoróhagymával, a maradék zöldséggel, borssal és a muscadet-val lefedett edényben körülbelül 8 percig pároljuk. A hő hatására megnyíló kagylókat feltörjük, és húsukat kiemeljük. (A nem nyíló kagylókat dobjuk ki!) A főzőlevet leszűrjük és félretesszük.
5. A sütőt 240 fokra előmelegítjük. Serpenyőben kiskanálnyi vajat olvasztunk, a languszta- és rákfarkokat rövid ideig átsütjük és fűszerezzük.
6. Egy tepsit megzsírozunk és rárakjuk a kinyújtott tésztát, aztán 10 percre a sütőbe helyezzük. Közben a maradék vajat kicsi edényben felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és felöntjük a kagylólével. Állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük, utána hagyjuk lehűlni.
7. A tojást villával habosra verjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a keveréket a kagylómártásba tesszük. Ízesítjük.
8. Végül a tenger gyümölcseit az elősütött tésztalapon elosztjuk és a mártással befedjük. A sütőben még 25 percig 200 fokon sütjük. Igen forrón tálaljuk.