Quiche a tenger gyümölcseivel

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
½ kiskanál
másfél dl víz
5 dkg vaj
20 dkg liszt
A töltelékhez:
100 dkg friss fekete kagyló
10 dkg rák
40 dkg languszta
vagy
másfél dl créme fraiche
1 db tojás
másfél dkg liszt
4 dkg vaj
¼ kiskanál tengeri só
1 kis csokor kakukkfű
1 db karotta
1 kiskanál szegfűszeg
1 fej hagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A tészta elkészítéséhez a lisztet a szobahőmérsékletű, darabolt vajjal összekeverjük egy tálban, közben vizet adagolunk hozzá és a sóval tésztává dolgozzuk. Addig dagasztjuk, míg egyneművé, rétestészta állagúvá nem válik. Kevés liszttel meghintjük és kis ideig pihentetjük.

2. A töltelékhez a lehántott, szegfűszeggel tűzdelt hagymát a meghámozott, karikára vágott karottával és a zöldfűszerek felével egy nagy edényben vízbe rakjuk. Tengeri sóval és borssal fűszerezzük.

3. Felforraljuk és 3 percig főzzük benne a langusztákat. Kivesszük, hagyjuk lecsepegni és kibontjuk. Hasonlóképpen járunk el a rákokkal, de azokat csak 2 percig forraljuk.

4. A kagylókat hideg folyó vízben alaposan lekeféljük. Az apróra vágott mogyoróhagymával, a maradék zöldséggel, borssal és a muscadet-val lefedett edényben körülbelül 8 percig pároljuk. A hő hatására megnyíló kagylókat feltörjük, és húsukat kiemeljük. (A nem nyíló kagylókat dobjuk ki!) A főzőlevet leszűrjük és félretesszük.

5. A sütőt 240 fokra előmelegítjük. Serpenyőben kiskanálnyi vajat olvasztunk, a languszta- és rákfarkokat rövid ideig átsütjük és fűszerezzük.

6. Egy tepsit megzsírozunk és rárakjuk a kinyújtott tésztát, aztán 10 percre a sütőbe helyezzük. Közben a maradék vajat kicsi edényben felolvasztjuk, belekeverjük a lisztet és felöntjük a kagylólével. Állandó kevergetés mellett 5 percig főzzük, utána hagyjuk lehűlni.

7. A tojást villával habosra verjük, hozzáadjuk a tejszínt, és a keveréket a kagylómártásba tesszük. Ízesítjük.

8. Végül a tenger gyümölcseit az elősütött tésztalapon elosztjuk és a mártással befedjük. A sütőben még 25 percig 200 fokon sütjük. Igen forrón tálaljuk.

Quiche a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1355 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
Quiche a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
szótár