Jérce burgundi módra
Coq au vin bourguignon



Elkészítés:
1. A kockára vágott kövér szalonnát a meghámozott hagymával zománcos vasedényben, közepes lángon aranysárgára sütjük, aztán szűrőkanállal kiemeljük.
2. A jércét 10 darabra vágjuk, a darabokat az edényben maradt zsírba helyezzük, sóval és borssal fűszerezzük, liszttel meghintjük és mintegy 10 perc alatt aranysárgára sütjük.
3. A törkölyt merőkanálban felhevítjük, meggyújtjuk és a húsra locsoljuk.
4. A szalonnadarabkákat és a kakukkfüvet hozzáadjuk. A bort lassan ráöntjük, felforraljuk és kis lángon 50 percig csendesen pároljuk, közben a jércedarabokat néhányszor megforgatjuk.
5. Kivesszük a húst, és a mártást 10-200 ml mennyiségre elfőzzük és utóízesítjük.
6. A jércedarabokat a mártásban ismét megmelegítjük és tálaljuk. Felmelegítve ez az étel még tartalmasabb (ismételten ízesítjük). Galuskát adunk hozzá.