Jérce burgundi módra

Coq au vin bourguignon

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Jérce burgundi módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 120 dkg-os jérce
ízlés szerint őrölt bors
7 és fél dl vörös burgundi bor
1 szál kakukkfű
1 evőkanál liszt
8 kisebb fej hagyma
15 dkg szalonna
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kockára vágott kövér szalonnát a meghámozott hagymával zománcos vasedényben, közepes lángon aranysárgára sütjük, aztán szűrőkanállal kiemeljük.

2. A jércét 10 darabra vágjuk, a darabokat az edényben maradt zsírba helyezzük, sóval és borssal fűszerezzük, liszttel meghintjük és mintegy 10 perc alatt aranysárgára sütjük.

3. A törkölyt merőkanálban felhevítjük, meggyújtjuk és a húsra locsoljuk.

4. A szalonnadarabkákat és a kakukkfüvet hozzáadjuk. A bort lassan ráöntjük, felforraljuk és kis lángon 50 percig csendesen pároljuk, közben a jércedarabokat néhányszor megforgatjuk.

5. Kivesszük a húst, és a mártást 10-200 ml mennyiségre elfőzzük és utóízesítjük.

6. A jércedarabokat a mártásban ismét megmelegítjük és tálaljuk. Felmelegítve ez az étel még tartalmasabb (ismételten ízesítjük). Galuskát adunk hozzá.

A burgundiak sokat és jót szeretnek enni, így aztán némelyik kedvenc ételüket borban főzik. Természetesen burgundiban.
Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Jérce burgundi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1747 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
Jérce burgundi módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Borok világa ,
Borok világa
(Kossuth Kiadó, 2001)

Ez a könyv csevegni, és egyúttal csábítani szeretne. Csevegni szeretne a bor mélységeiről, a bor lényegéről. Az első rész bemutatja a megközelítés legjobb módját; kísérőnkké szegődik a tálalásnál, az ízlelésnél és... bővebben...
twitter