Csokoládétorta
Paszta szokolatina



Elkészítés:
1. A sütőt 175 C-fokra előmelegítjük. A tészta hozzávalóit (benne a vaníliarúd kikapart belsejével) összekeverjük, és egy kb. 30 cm átmérőjű, kilisztezett tortaformába tesszük.
2. Az előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük.
3. Közben a krémhez a tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk. A tojássárgáját, a konyakot, a vajat és a tejet összekeverjük, és a bevonóhoz adjuk. A porcukrot rászitáljuk, az egészet homogén masszává dolgozzuk össze. Levesszük a gőzről, és hagyjuk kihűlni.
4. A tésztát kivesszük a sütőből, süteményrácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni, majd vízszintesen 3 egyforma lapra vágjuk.
5. Az egyiket lapos tálra tesszük, és elosztjuk rajta a krém felét. A második tésztalapot is rátesszük, és megkenjük az előzőleg kemény habbá vert és lehűtött tejszínt. A harmadik lapot rátéve, a tetején és az oldalán elsimítjuk a maradék krémet. Csokoládéforgáccsal díszítjük, és tálalásig hűvös helyre tesszük.