Disznótoros kemencés töltött káposzta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Disznótoros kemencés töltött káposzta
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db tojás
10 dkg rizs
ízlés szerint zsálya
ízlés szerint hagyma
ízlés szerint majoránna
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát megdinszteljük, azon futtatjuk meg a rizst.

2. A darált húst megfűszerezzük, beletesszük a tojásokat, összegyúrjuk a rizzsel és a káposzta levelébe csomagoljuk.

3. Apróra vágott káposztával és füstölt szalonnával béleljük ki a káposztafőző cserép alját, erre rakjuk a csülköt és a tölteléket.

4. Lassú tűzön órákig főzzük - kemencében lesz a legjobb ízű.

5. Ha kész, a cserépfazekat pokróccal letakarjuk, s így reggelig melegen marad.

A savanyú káposztát nyersen főzés előtt mindig kóstoljuk meg. Így megállapíthatjuk mennyire savanyú és mennyire sós. Utána hideg vízzel mossuk ki, újra kóstoljuk meg. Ha már jó az íze kezdhetjük a főzést. Ha még mindig savanyúnak találjuk másodszor is mossuk át. Az étel sózásánál mindig vegyük figyelembe a káposzta "sósságát".
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Disznótoros kemencés töltött káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
Disznótoros kemencés töltött káposzta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
recepttár