Genovai kalács
Pan dolce
Desszertek | Kandírozott gyümölcsös kalács receptek , Fenyőmagos kalács receptek
Elkészítési idő:
több mint 2 óra
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Keverjük az élesztőt a langyos tejjel és egy kanál liszttel, hagyjuk állni 60 percet.
2. A vajat morzsoljuk össze a maradék liszttel, tegyük bele a Marsalát és a narancsvirágvizet.
3. Ezután keverjük bele az élesztőt és az összes többi hozzávalót.
4. Gyúrjuk össze alaposan, hogy sima tésztát kapjunk. Formázzunk belőle kerek cipót, takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk kelni melegben legalább 60 percig.
5. Tegyük magas oldalfalú, vajjal kikent sütőformába, s előmelegített sütőben (180 fokon) süssük aranybarnára (tűpróbával ellenőrizhetjük). Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.