Genovai kalács

Pan dolce

| Kandírozott gyümölcsös kalács receptek , Fenyőmagos kalács receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Genovai kalács
Adag: 1 egész (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg mazsola
12 dkg fenyőmag
2 dkg hámozott pisztácia
12 dkg finomított kristálycukor
7 dkg teavaj
1 teáskanál narancsvirágvíz
¾ dl marsala bor
50 dkg finomliszt
másfél dl langyos tej
2 és fél dkg friss élesztő
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Keverjük az élesztőt a langyos tejjel és egy kanál liszttel, hagyjuk állni 60 percet.

2. A vajat morzsoljuk össze a maradék liszttel, tegyük bele a Marsalát és a narancsvirágvizet.

3. Ezután keverjük bele az élesztőt és az összes többi hozzávalót.

4. Gyúrjuk össze alaposan, hogy sima tésztát kapjunk. Formázzunk belőle kerek cipót, takarjuk le nedves konyharuhával, és hagyjuk kelni melegben legalább 60 percig.

5. Tegyük magas oldalfalú, vajjal kikent sütőformába, s előmelegített sütőben (180 fokon) süssük aranybarnára (tűpróbával ellenőrizhetjük). Ha nagyon pirulna a teteje, takarjuk le alufóliával.

Genovai kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1987 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Al dente
Al dente
(Tericum Kiadó, 2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát. Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert... bővebben...
Genovai kalács
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Al dente
Al dente
(Tericum Kiadó, 2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát. Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert... bővebben...
twitter