Aszaltszilva-leves

| Aszaltszilva-leves receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Aszaltszilva-leves
Eszközök: keverőtál, lábas, tűzhely
Adag: 5 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg aszalt szilva
15 dl víz
2 dl tejföl
2 evőkanál liszt
1 csipet
1 mokkáskanál kristálycukor

Elkészítés:

1. A megmosott aszalt szilvát a cukros-sós vízben főzzük.

2. Miután megpuhult, a tojás sárgájából, a lisztből és a tejfölből habarást készítünk, és folytonos keverés mellett a forró levesbe öntjük.

3. Ha felforrt, levesszük a tűzről. Cukorral, sóval ízesíthetjük.

Aszaltszilva-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1794 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
Aszaltszilva-leves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ízes Erdély
Ízes Erdély
(Timp Kiadó, 2005)

Mesélhetnénk órákig, napokig, mint a bebörtönzöttek, otthonom, a Székelyföld, Erdély ízeiről, mert abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy életem vándorlásai alatt bejártam ennek a kishazának szinte minden szegletét. Ettem a... bővebben...
bevásárlólista