Egyszerű túrós pogácsa

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Egyszerű túrós pogácsa
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg túró
1 teáskanál
25 dkg liszt
25 dkg margarin
vagy
25 dkg vaj
A tetejére:
1 db kissé felvert tojás
ízlés szerint reszelt sajt

Elkészítés:

1. A lisztet elmorzsolom a vajjal, hozzágyúrom a túrót, megsózom. Folpackba csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe teszem.

2. Utána ujjnyi vastagra nyújtom és kisméretű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát.

3. Megkenem a villával kicsit felvert tojással, bőségesen megszórom reszelt sajttal.

4. 200 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütöm.

Érdemes dupla adagot készíteni, mert remekül bírja a mélyhűtést. Még sütés előtt tepsistől szoktam a fagyasztóba tenni (persze nem árt, ha több sütőlapunk is van). Sütés előtt érdemes egy órával korábban kivenni, hogy kiengedjen.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Egyszerű túrós pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3440 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egyszerű túrós pogácsa
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
hírlevél