Petrezselymes kifli

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Petrezselymes kifli
Adag: 2 tepsi (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg főtt, passzírozott burgonya
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
2 dkg élesztő
1 dl tej
35 dkg liszt
5 dkg vaj
ízlés szerint
A tetejére:
ízlés szerint szezámmag
vagy
ízlés szerint köménymag

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit dolgozzuk össze, majd letakarva pihentessük 30 percig.

2. Osszuk ketté, mindkettőt nyújtsuk vékony, kör alakra. Vágjuk 12-12 cikkre, a szélesebb felükből indulva tekerjünk kifliket.

3. Kenjük meg őket tojással és szórjuk meg valamilyen maggal.

4. 180 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.

Nálam a maradék petrezselymes krumpli landolt a tésztában. Maradék petrezselymes krumpli híján a kiflik hajtogatása előtt kenjük meg a tésztát finomra vágott petrezselyemmel (medvehagymával, kakukkfűvel, stb.) elkevert vajjal.
Petrezselymes kifli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1952 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Petrezselymes kifli
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
facebook