Csicseriborsós lepény

Torta di ceci

| Csicseriborsós lepény receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Csicseriborsós lepény
Adag: 1 tepsi (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
7 és fél dl ásványvíz
ízlés szerint apróra vágott rozmaring
vagy
ízlés szerint finomra vágott vöröshagyma
vagy
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

1. Keverjük össze a lisztet a vízzel és a sóval, hogy lágy, folyós tésztát kapjunk. Hagyjuk pihenni 120-180 percig, aztán adjuk hozzá az olajat.

2. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra. Forrósítsunk fel benne egy peremes tepsit. Öntsük bele a csicseriborsó-tésztát a forró tepsibe körülbelül 2 cm vastagon, aztán süssük, amíg barnára sült. Ez nem tarthat 10 percnél tovább. Ha adagonként sütjük, látni fogjuk, mennyire hatékony a sütőnk, és mennyi időre van szükség a sütéshez.

3. Vágjuk fel, szórjuk meg őrölt fekete borssal vagy finomra vágott, gyenge vöröshagymával vagy rozmaringgal, és máris fogyaszthatjuk.

Csicseriborsós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 969 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Al dente
Al dente
(Tericum Kiadó, 2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát. Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert... bővebben...
Csicseriborsós lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Al dente
Al dente
(Tericum Kiadó, 2009)

A kötet anekdoták, történelem és ételek pikáns keveréke. Remek olvasmány bárkinek, aki szereti Olaszországot és az olasz konyhát. Az angol szerző nem könnyű, ám annál élvezetesebb vállalkozásba fog: végigjárja Itália ismert... bővebben...
hírlevél