Diós-mandulás sajtgolyó
Elkészítési idő:
60 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az ementálit apró kockákra vágjuk.
2. Turmixgépben összedolgozzuk a vajat, a krémsajtot és a rokfortot, hozzáadjuk az ementálikockákat, a konyakot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
3. A masszából diónyi golyókat formázunk.
4. A felaprított mandulát sütőben kissé megpörköljük, összekeverjük a durvára őrölt dióval, és meghempergetjük benne a sajtgolyókat.
5. Hűtőbe téve megdermesztjük, minyonpapírban tálaljuk.
Könnyebben meghámozható a mandula, ha leforrázzuk, majd 2-3 percig állni hagyjuk a vízben.
A mandulát úgy pirítjuk meg, hogy egy sütőlapra tesszük, és előre 180 °C fokos sütőbe vagy 4-es fokozatú gázsütőbe tesszük 5-10 percre. Grill alatt is megpiríthatjuk, ekkor gyakran forgassuk, mert a mandula gyorsan megég.