Indonéz kukoricás palacsinta

Tod man kaopot

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Indonéz kukoricás palacsinta
Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 doboz kukoricakonzerv
1 db tojás
1 teáskanál szójaszósz
2 evőkanál sütőporos liszt
1 teáskanál curry fűszerkeverék
1 gerezd zúzott fokhagyma
4 szál finomra vágott újhagyma
A sütéshez:
igény szerint étolaj
A tálaláshoz:
igény szerint édes chiliszósz

Elkészítés:

1. A lecsöpögtetett kukoricaszemeket keverjük össze az újhagymával, fokhagymával, curry fűszerkeverékkel, sütőporos liszttel, szójaszósszal és a tojással, és az egészet burgonyanyomóval pürésítsük. Folpackkal takarjuk le, 60 percig hűtsük.

2. A wokot egyharmadáig töltsük fel olajjal, és 180 fokra hevítsük fel. A kukoricás keverékből evőkanálnyi mennyiségeket szaggassunk az olajba.

3. Mindkét oldalról 2-3 percig süssük, közben óvatosan fordítsuk meg, vigyázva, nehogy széttöredezzen.

4. Vegyük ki a wokból, és összegyűrt törlőpapíron csepegtessük le. Tetszés szerint édes chiliszósszal tálaljuk.

Indonéz kukoricás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 826 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
Indonéz kukoricás palacsinta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nélkülözhetetlen wok könyv Nélkülözhetetlen wok könyv
(Vince Kiadó, 2005)

Az utóbbi időben a wok használata elterjedt az európai konyhákban is - köztudottá vált, hogy a wok tökéletes eszköz gyors, keverve sült ételek elkészítéséhez. Amint azonban ebből a könyvből is kitűnik, ez az edényfajta ennél... bővebben...
ételfotó