Pulykás cordon blue



Elkészítés:
1. A pulykahús szeleteit letakarjuk átlátszó fóliával és húsverővel finoman összelapítjuk.
2. A bazsalikomlevélkéket a szárról letépdessük, megmossuk, megszárítjuk és feldaraboljuk.
3. A sajtot villával vagy sajtkéssel felaprítjuk. A vékony sonkaszeleteket kiterítjük, majd elosztjuk rajtuk a bazsalikomot és a sajtot.
4. A töltelékkel óvatosan összegöngyöljük és a pulykahússzeletekre fektetjük őket. A pulykaszeleteket összehajtjuk, és fogvájóval összetűzzük.
5. A citromlevet az olívaolajjal összekeverjük, s a töltött pulykaszeleteket mindkét oldalukon bekenjük vele.
6. Felhevítjük asztali grillt vagy a követ. A pulykás cordon blue-t a grill-lapra fektetjük, és mindkét oldalán 10-12 perc alatt ropogósra sütjük. Megforgatáskor a maradék citromos olajjal bekenjük.
A grill-lapot vagy forró követ érdemes bespriccelnünk egy kupica "nyakolajjal" (pálinkával). Ily módon a pecsenyelé nem ég le, s e finomítás után fehér kenyérrel feltunkolhatóvá válik...