Porterhouse steak toszkán módra

| Porterhouse steak receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Porterhouse steak toszkán módra
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 80 dkg-os, 4-5 cm vastag porterhouse steak
1 evőkanál apróra vágott rozmaring
2 gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
ízlés szerint durvára tört fekete bors
igény szerint durva szemcséjű

Elkészítés:

1. Készítsük elő a grillt közvetlen sütésre, melegítsük forróra.

2. A húst bőven sózzuk, borsozzuk. Amikor a grill sütésre kész, olajozzuk be a rostélyt. A húst tegyük a rácsokra 45 fokos szögben, és süssük ízlésünk szerint. Ha majdnem nyersen akarjuk: oldalanként 7-10 perc (a húsmérő kb. 50 fokot mutat). 3-4 perc után fordítsuk el 90 fokkal, hogy kialakuljon a szép kockás mintázat.

3. Szórjuk be egy lapos hőálló tál alját a fokhagymával, a rozmaring- és a zsályalevelekkel. Tegyük bele a húst, és öntsük le az olajjal. Forgassuk meg néhányszor, hogy a fűszerek és az olaj jól belepjék. A tál aljában összegyűlő olajat locsoljuk a hús tetejére, és hagyjuk pácolódni 3-5 percig.

4. Tálalás előtt vágjuk le a csontról a vesepecsenyét és a hátszínt. Szeljük fel keresztirányban 6-7 mm vastagon húst, és közvetlenül tálalás előtt még egyszer kanalazzuk rá az olajat és a tálban összegyűlt húslét, majd azonnal tálaljuk.

A hirtelensültek rajongóinak kedvence, olyan marhaszelet, amelyikben hátszín és bélszín együtt van.
Amikor az elkészítés ilyen egyszerű, a siker a hozzávalók minőségén áll vagy bukik. Megfelelő korú marha húsához kell jutni, no meg az olívaolajnak is pompásnak, gyümölcsösnek, illatosnak, és természetesen hidegen sajtoltnak kell lennie, méghozzá, ha lehetséges, Toszkánából.
Hogy tökéletes legyen a zamata, pihentessük a sültet 3-5 percig az olívaolajban.
Ugyanígy lehet grillezni borjú- vagy sertésbordát, esetleg hirtelen sült csirkét.
A szeletnek vastagnak (legalább 4 cm) kell lennie. Aki jó véresen, egész nyersen szereti, nagyon magas hőfokon süsse. Aki jobban vonzódik a gyengén közepes sülthöz, annak (ha esetleg a hús felszíne kezdene megégni) mérsékelnie kell a hőt, vagy pedig át kell tennie a húst a grill egy kevésbé meleg helyére.
Porterhouse steak toszkán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1948 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
Porterhouse steak toszkán módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Nagy kerti grill kalauz
Nagy kerti grill kalauz
(Vince Kiadó, 2004)

"Ilyesfajta oktató könyvet írni nem is olyan egyszerű dolog. Azt szerettem volna, hogy tartalmazza mindazokat az alapvető tudnivalókat, amelyek olyan valakinek szükségesek, aki soha nem sütött még szabadtűzön... de az is célom volt,... bővebben...
szólj hozzá, értékelj