Tzatziki

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 15 perc kezdőknek átlagos ár
Tzatziki
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb kígyóuborka
1 evőkanál fehérborecet
2 evőkanál apróra vágott mentalevél
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

A hámozott és lereszelt uborkát megsózzuk, és rövid ideig vízben áztatjuk, majd kissé kinyomkodjuk. Az uborkát egy tálban elkeverjük a joghurttal.

A fokhagymát átpréseljük, és hozzáadjuk.

A mentát, az olívaolajat és a borecetet hozzákeverjük, sóval ízesítjük.

Fogyasztásig, de legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk egy kis aprított mentalevéllel.

A tzatzikit általában csak kenyérrel adják előételként, de kitűnően illik sültekhez és grillezett ételekhez is.
Tzatziki
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1751 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
Tzatziki
2 értékelés alapján:
1 2 3 4 5
(5)
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Görög kulinária
Görög kulinária
(Vince Kiadó, 2007)

Aki felkeresi a görögök földjét, szívesen megismerkedik konyhájukkal is. Milyen ételeket ettek a görögök a poliszokban? Miből készül a feta? Hol van az ország garnéla-"fellegvára"? Mi jellemzi a mai görögök étkezési... bővebben...
tippek, fortélyok