Savanykás paradicsom-relish

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Savanykás paradicsom-relish
Eszközök: kés, lábas, tűzhely
Adag: 1 adag (50 dkg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db lime
1 teáskanál
1 és ¼ dl fehérborecet
11 és fél dkg muscovado cukor
2 darabka szirupban eltett gyömbér

Elkészítés:

1. Vágjuk durvára a tartósított gyömbérszárakat. A lime-ot a héjával együtt vékonyan szeleteljük fel, majd a szeleteket vágjuk apróra.

2. Tegyük a koktélparadicsomot, a cukrot, az ecetet, a sót, a szirupban eltett gyömbért és a lime-ot egy nagy lábasba.

3. Forraljuk fel a keveréket és kevergessük, amíg a cukor feloldódik, utána nagy lángon főzzük körülbelül 45 percig. Gyakran kevergessük, miután a folyadék elpárolog és a relish sűrű és kásás állagúvá válik.

4. Húzzuk le a lábast a tűzről, majd a relisht kanalazzuk sterilizált üvegekbe. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le. Hűtőszekrényben 1 hónapig tárolhatjuk.

Kellemesen savanykás, fanyar íze és savanyú utóíze lesz ennek a paradicsomos relishnek, a hozzáadott lime miatt. Rendkívül finom grillezett vagy sült húsokhoz, például sertéshez vagy bárányhoz.

A befőzés szerelmesei között heves viták dúlnak arról, mi a legjobb módja a csatnik és savanyúságok lefedésének. Bár a celofánzár ellenáll az ecetnek, sokszor nehéz jó, hermetikus szigetelést biztosítani vele, felnyitás után pedig nem zárható rendesen. A legjobban a csavaros, műanyag bevonatú tetővel ellátott üvegek válnak be: csavarjuk az üvegekre a tetőket, amint a forró befőtt feltöltésével végeztünk, és így egész biztosan higiénikus, hermetikus zárást biztosítanak. A szabvány befőttesüvegekre újonnan is vehetünk tetőt.
Savanykás paradicsom-relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1364 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Savanykás paradicsom-relish
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szótár