Savanykás paradicsom-relish



Elkészítés:
1. Vágjuk durvára a tartósított gyömbérszárakat. A lime-ot a héjával együtt vékonyan szeleteljük fel, majd a szeleteket vágjuk apróra.
2. Tegyük a koktélparadicsomot, a cukrot, az ecetet, a sót, a szirupban eltett gyömbért és a lime-ot egy nagy lábasba.
3. Forraljuk fel a keveréket és kevergessük, amíg a cukor feloldódik, utána nagy lángon főzzük körülbelül 45 percig. Gyakran kevergessük, miután a folyadék elpárolog és a relish sűrű és kásás állagúvá válik.
4. Húzzuk le a lábast a tűzről, majd a relisht kanalazzuk sterilizált üvegekbe. Hagyjuk kihűlni, majd fedjük le. Hűtőszekrényben 1 hónapig tárolhatjuk.
Kellemesen savanykás, fanyar íze és savanyú utóíze lesz ennek a paradicsomos relishnek, a hozzáadott lime miatt. Rendkívül finom grillezett vagy sült húsokhoz, például sertéshez vagy bárányhoz.