Crostini májkrémmel

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Crostini májkrémmel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 szelet fehér, vékonyra szeletelt kenyér
20 dkg csirkemáj
1 késhegynyi reszelt citromhéj
6 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
1 szelet nyers füstölt sonka
1 kisebb sárgarépa
1 kisebb fej vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A májról levágjuk az inakat és a zsiradékot, hideg vízben leöblítjük, és felkockázzuk. Megtisztítjuk a hagymát és a sárgarépát, és megmossuk a zellert. A zöldségeket apró kockákra, a zsályalevelet csíkokra, a sonkát kockára vágjuk.

2. Az olajat a vajjal együtt felmelegítjük, és rövid ideig pirítjuk benne a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a zsályát és a sonkát. Hozzákeverjük a májat, és addig pirítjuk, míg elveszíti a színét. Hozzákeverjük a bort, a sót és a borsot, közepes hőfokon, lefedve kb. 10 percig pirítjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán robotgéppel vagy rúdmixerrel pürésítjük. Citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kis sóval és borssal ízesítjük.

3. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy a sütőben a legmagasabb hőfokon (kb. 4 perc alatt) megpirítjuk. Megkenjük májkrémmel, és melegen fogyasztjuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Crostini májkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1593 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Crostini májkrémmel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
hírlevél