Crostini májkrémmel



Elkészítés:
1. A májról levágjuk az inakat és a zsiradékot, hideg vízben leöblítjük, és felkockázzuk. Megtisztítjuk a hagymát és a sárgarépát, és megmossuk a zellert. A zöldségeket apró kockákra, a zsályalevelet csíkokra, a sonkát kockára vágjuk.
2. Az olajat a vajjal együtt felmelegítjük, és rövid ideig pirítjuk benne a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a zsályát és a sonkát. Hozzákeverjük a májat, és addig pirítjuk, míg elveszíti a színét. Hozzákeverjük a bort, a sót és a borsot, közepes hőfokon, lefedve kb. 10 percig pirítjuk. Kicsit hagyjuk hűlni, aztán robotgéppel vagy rúdmixerrel pürésítjük. Citromhéjjal, és ha szükséges, még egy kis sóval és borssal ízesítjük.
3. A kenyérszeleteket kenyérpirítóban vagy a sütőben a legmagasabb hőfokon (kb. 4 perc alatt) megpirítjuk. Megkenjük májkrémmel, és melegen fogyasztjuk.