Burgonyatortilla

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Burgonyatortilla
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db tojás
2 nagyobb burgonya
8 evőkanál tejszín
8 evőkanál tej
6 evőkanál olívaolaj
1 fej hagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A burgonyát megmossuk és meghámozzuk. Dobókocka méretűre aprítjuk először vastag szeletekre, aztán vastag (csíkokra, végül kockára). A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk.

2. Egy serpenyőben (rá való fedővel) fölmelegítjük az olajat. Ebben a burgonyakockákat közepes hőnél 10 percig pirítjuk, közben időnként megkeverjük. Hozzáadjuk a hagymát, 5 percig együtt pirítjuk.

3. A tojást elkeverjük a tejjel és a tejszínnel, jól megsózzuk és megborsozzuk. Megmossuk a petrezselymet, kicsit lerázzuk, felaprítjuk, és hozzákeverjük.

4. A tojásos keveréket ráöntjük a serpenyőben levő burgonyára. Kis lángon hagyjuk kocsonyásodni, míg az alja megszilárdul. A tortillát kicsúsztatjuk egy tányérra vagy a megfordított fedőre, majd a másik oldalával lefelé visszavarázsoljuk a serpenyőbe. Rá a fedőt, s a tortillát körülbelül 5 perc alatt készre sütjük.

5. Azonnal melegen tálaljuk, vagy lehűtjük, falatokra vágjuk, és egy pohár sherryhez kóstolgatjuk. Jól illik hozzá az olajbogyó.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Burgonyatortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1577 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Burgonyatortilla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
most van szezonja